Melyik az az online marketing eszköz, ami a legeredményesebben hozza az új vásárlókat 2023-ban?

Szia! Ha Te is olyan vállalkozó vagy, aki frissen csöppent bele az online marketing világába, akkor biztosan már észrevetted, hogy rengeteg eszköz áll a rendelkezésedre. Honnan tudod, melyik a legjobb számodra? Sokaknak ez a kérdés okozza a legtöbb fejfájást. Na de ne aggódj, ebben a rövid útmutatóban bemutatom Neked az email marketinget, ami az egyik leghatékonyabb eszköz manapság.

Bemutatkozás:

A nevem Szűcs Dóra, online marketing tanácsadó vagyok. Az e-mail marketing az egyik legjobb eszköz, minden nap használom és ügyfeleimet is erre biztatom. Szeretném megosztani veletek azokat az egyszerű, mégis hatékony stratégiákat, amelyek segítségével én és ügyfeleim folyamatosan növeljük a bevételünket az email marketing segítségével, anélkül, hogy hatalmas marketing költségvetésre vagy saját marketing csapatra lenne szükségünk

Bevezetés

Kezdjük az elején. Mi is az az email marketing? Egyszerűen fogalmazva, az email marketing egy online marketing eszköz, amely során céges üzeneteket küldesz ki a leendő és meglévő ügyfeleidnek. De miért is érdemes belevágnod az email marketingbe? Nézzük meg a legfontosabb előnyöket!

🔥 Hatékonyság: Az email marketing az egyik leghatékonyabb online marketing eszköz. Az emberek zöme naponta többször is ellenőrzi az emailjeit, így nagy az esélye annak, hogy az üzenetedet látni fogják.

💰Költséghatékonyság: Az email marketing az egyik legköltséghatékonyabb marketing eszköz. Nem kell hatalmas összegeket költened hirdetésekre vagy drága szakértőkre. Egy jó email kampány összeállítása nem kerül sokba, mégis nagyszerű eredményeket hozhat.

💁 Személyreszabhatóság: Az email marketing lehetőséget ad arra, hogy személyre szabott üzeneteket küldj az ügyfeleidnek. Ezáltal könnyen növelheted az ügyfél-elkötelezettséget és az ügyfelek elégedettségét.

✅Mérhetőség: Az email marketing mérhető. Könnyen nyomon követheted, hogy hány ember olvasta el az emailjeidet, hányan kattintottak az ajánlataidra és hányan vásároltak a hirdetéseid alapján. Ez segíthet abban, hogy jobb döntéseket hozz a marketing stratégiáddal kapcsolatban.

Szabadság: A hirdetési platformok szabályai egyre szigorúbbak, ezzel szemben a saját felületeden -majdnem – azt mondasz, amit akarsz. Biztos belefutottál már olyanba, hogy a Facebook letiltott valamit azért, mert félreértette a képet, vagy a szöveget. Ez a saját hírlevelednél nem történhet meg. Ott szinte azt írhatsz a feliratkozóidnak, amit csak szeretnél. Nem kell alkalmazkodnod az amerikai platformok néha prűd és túlzó szabályaihoz.

Összefoglalva, az email marketing egy rendkívül hatékony és költséghatékony eszköz, amellyel jelentősen növelheted a vállalkozásod eredményeit. Mindemellett pedig nem igényel hatalmas technikai tudást vagy óriási költségvetést.

Mi az az 5 dolog amire figyeljünk email marketingben?

👀Figyeljünk a célközönségre: Ismerjük meg a címzetteinket, érdeklődéseiket és igényeiket, hogy hatékonyabb üzeneteket küldhessünk nekik.

📧 Üzenet egyedisége: Készítsünk személyre szabott és kreatív email üzeneteket, amelyek megkülönböztetik vállalkozásunkat a többi levelezőlistáról.

🔍 Mérhetőség: Figyeljük és értékeljük az email kampányok teljesítményét, hogy javíthassunk a jövőbeli kampányok hatékonyságán.

🤖 Automatizáció: Használjunk automatizált email sorozatokat, hogy növeljük az ügyfélkapcsolatok hatékonyságát és az értékesítések számát.

👉 CTA (hívás az akcióra): Adjunk egyértelmű és konkrét utasításokat az üzenetben arra, hogy a címzett mit tegyen, hogy növeljük az érdeklődők konverzióját.

A top 5 email marketing szoftver a világon

Az email marketing szoftverek piaca folyamatosan változik és fejlődik, azonban az alábbiakban az öt legnépszerűbb és általában elismert email marketing szoftvert sorolom fel:

Mailchimp – Az egyik legismertebb email marketing szoftver, amely széleskörű funkciókat kínál, mint például a feliratkozási űrlapok, automatizált kampányok, szegmentálás, elemzések és jelentések.

Constant Contact – Egy másik népszerű email marketing szoftver, amely egyszerűen használható és tartalmazza a szükséges funkciókat, mint a sablonok, listák, kampányok, jelentések és elemzések.

HubSpot – Az egyik legnépszerűbb inbound marketing szoftver, amely számos szolgáltatást kínál, többek között az email marketing lehetőségét is. Tartalmazza a CRM rendszert, feliratkozások kezelését, automatizált kampányokat, jelentések és elemzések.

Sendinblue – Egyre népszerűbb email marketing szoftver, amely átfogó funkciókat kínál, mint a feliratkozási űrlapok, automatizált kampányok, CRM rendszer, szegmentálás és jelentések.

AWeber – Az email marketing szoftverek egyik veteránja, amely már 1998 óta kínál szolgáltatásokat. Tartalmazza a sablonokat, listákat, automatizált kampányokat, jelentések és elemzések.

Fontos megjegyezni, hogy több száz email marketing szoftver létezik, és a vállalkozásoknak a saját igényeiknek megfelelő szoftvert kell kiválasztaniuk.

„Nincs értelme nagyszerű weboldalt létrehozni informatív bloggal, ha nem gondoltad át, kik lesznek a célközönséged, és hogyan éred el őket.”

Praktikus lépések az e-mail listaépítéshez

Fejleszd ki a feliratkozási űrlapod: Alakítsd ki a feliratkozási űrlapodat úgy, hogy az könnyen megérthető és egyszerű legyen a leendő feliratkozók számára. Ügyelj rá, hogy a feliratkozás folyamata ne legyen bonyolult, és adj valamilyen értéket a feliratkozásért cserébe (pl. kedvezmény, ingyenes letölthető anyag).

Készíts értékes tartalmat: Az értékes tartalom a legjobb módja annak, hogy a látogatók feliratkozzanak a hírlevelére. Ha értéket nyújtasz a látogatóidnak, akkor nagyobb eséllyel iratkoznak fel hírleveledre.

Promózd az e-mail listádat: Az e-mail listaépítésben a legfontosabb, hogy rendszeresen promózd a listádat. Használj minden rendelkezésre álló csatornát, hogy minél több emberhez eljuttasd a feliratkozási lehetőséget.

Tartsd tiszteletben az adatvédelmet: Amikor e-mail listát építesz, mindig tartsd szem előtt az adatvédelmi szabályokat. A feliratkozóknak tudniuk kell, hogy mire használod adataikat, és milyen gyakran küldesz nekik e-maileket.

Teszteld és finomítsd a folyamatot: Az e-mail listaépítés nem egy egyszeri feladat. Rendszeresen ellenőrizd a statisztikáidat, és finomítsd a folyamatot a lehető legjobb eredmények érdekében.

A legjobban működő automatizált email sorozatok:

Üdvözlő sorozat: Ha valaki feliratkozik az e-mail listádra, automatikusan kap egy üdvözlő üzenetet, esetleg egy egész sorozatot, amely bemutatja a cég szolgáltatásait vagy termékeit.

Születésnapi vagy évfordulós e-mailek: Automatikus üzenet küldése a felhasználónak a születésnapján vagy más fontos dátumon, például a feliratkozás évfordulóján. Ezek gyakran tartalmaznak kedvezményeket vagy ajándékokat is.

Kosárban hagyott termékek: Ha valaki hozzáad egy terméket a kosarához az online boltban, de nem vásárolja meg, az automatizált rendszer küldhet neki egy emlékeztető e-mailt a kosarában hagyott termékről.

Vásárlás utáni visszajelzés: Miután valaki vásárolt a weboldaladon, automatikusan küldhetsz neki egy e-mailt, amelyben megkéred, hogy adjon visszajelzést vagy értékelje a terméket.

Újracsatlakoztató e-mailek: Az inaktív felhasználóknak küldött e-mailek, amelyek arra ösztönzik őket, hogy ismét aktívvá váljanak

Ez csak pár példa a sokból! 

Tudom, hogy ez az egész email marketing dolog elsőre bonyolultnak tűnhet. De ne aggódj, ez természetes. Én szerencsés vagyok, mert elsőre a legegyszerűbb de leggyorsabban fejlődő szoftverrel kezdtem el dolgozni anno. Megkönnyítette az életemet a MailChimp. Ma már no1. a piacon, szóval jól döntöttem, mikor itt maradtam náluk.  

A MailChimpben nem csak egyszerűen e-maileket küldhetsz ki, de számos további funkciót is kínál. Szegmentálni tudod a feliratkozóidat, ami azt jelenti, hogy specifikus csoportokba rendezheted őket például érdeklődési kör, demográfiai adatok vagy akár korábbi vásárlási szokások alapján. Ez nagyon hasznos, mert így sokkal személyre szabottabb üzeneteket küldhetsz, amik nagyobb eséllyel hoznak eredményt.

A MailChimp segítségével egyszerűen és gyorsan létrehozhatsz landing oldalakat, sőt, akár saját weboldalt is. Nem kell hozzá programozási tudás, minden intuitív és felhasználóbarát.

Az email kampányokat időzíteni is tudod, ami azt jelenti, hogy előre beállíthatod, mikor küldjön ki egy adott emailt a rendszer. Ez rengeteg időt spórol meg neked, és biztosítja, hogy az üzeneteid a legjobb időben érkezzenek meg a címzettekhez.

Végül, de nem utolsó sorban, a MailChimp segítségével automatizálni tudod az email kampányaidat. Ez azt jelenti, hogy beállíthatsz egy sor feltételt és tevékenységet, amiket a rendszer automatikusan végrehajt. Így a marketinged akkor is működik, amikor Te alszol.

Összefoglalva, a MailChimp egy rendkívül hatékony és felhasználóbarát eszköz, amivel a kezedben lehet a siker kulcsa. Tehát miért ne próbálnád ki? Ha kedvet kaptál hozzá, vagy váltatnál, itt a remek alkalom! 🙂

Mint ahogy láttad, a Mailchimp egy amerikai szoftver, ami nem csak az e-mailezés terén nyújt komplex megoldást. Ez a platform lehetővé teszi számodra, hogy minden marketing tevékenységet egy helyről irányíts, ahol a felület, a beállítások és az automatizálások mind-mind könnyedén, egyszerű lépésekben elsajátíthatók.

De tudom, hogy ez így első hallásra ijesztően hangzik. Hiszen egy teljesen új rendszer, ráadásul angol nyelvű. Pontosan ezért készítettem el Neked a Mailchimp használatát lépésről lépésre bemutató magyar nyelvű kurzusomat.

A kurzus során nemcsak az alapokat sajátíthatod el, hanem a haladóbb funkciókkal is megismerkedhetsz. Így akár már ma elindíthatod első kampányodat, anélkül, hogy drága marketing szakembert kellene alkalmaznod.

Kupon kód: EPER

Most pedig, hogy segítsek Neked ezen az úton, 25%-os kedvezményt adok a kurzusra az első hétben.

Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, légy része a sikeres vállalkozók közösségének, akik már sikeresen használják az e-mail marketinget. Kattints a gombra, és használd ki ezt a fantasztikus lehetőséget.

Ne hagyd ki ezt a lehetőséget, hogy még ma megkezd a bevétel-növekedést. Az email marketing az a kifizetődő befektetés, amely hosszú távon is megéri. Szerezz több vevőt, több profitot és élvezd a szabadidőd, miközben vállalkozásod virágzik. Kezdj el email marketinget alkalmazni még ma, és látni fogod a változást!

Sok sikert kívánok! 

Dóri